Ce alimente să mănânci mai des la 20, la 30, la 40 şi la 50 de ani.

Aşadar, dacă eşti preocupat să ai un stil de viaţă sănătos, este indicat să incluzi în dieta ta anumite alimente, care te vor ajuta să fii în formă şi să previi îmbătrânirea prematură, în funcţie de grupa vârstei tale. Iată care sunt acestea!

De asemenea, alimentaţia sănătoasă are rolul de a ne menţine puternici, sănătoşi şi să fim într-o formă bună, în orice moment al vieţii noastre. Interesant este că ceea ce ai mâncat la douăzeci de ani, poate să nu fie ceea ce corpul tău are nevoie când ai ajuns la vârsta de treizeci, patruzeci sau cincizeci de ani. Între timp, apar schimbări hormonale, pielea se poate deteriora, nivelul de energie scade şi trebuie să ne hrănim corect, pentru a preveni apariţia complicaţiilor.

Ce să mănânci la 20 de ani

Pentru că ajută la creştere, proteinele sunt recomandate pentru consum, la orice vârstă, mai ales la 20 de ani. De asemenea, surse bune de proteine pot fi: carne albă, carne roşie, ouă, brânză sau tofu.

În plus, alimentele bogate în calciu, cum ar fi: susanul, verdeaţa, portocalele, broccoli, pâinea şi cerealele, sunt grozave, pentru că ajută la întărirea oaselor. De asemenea, afinele, iaurtul, nucile şi fulgii de ovăz oferă strălucire pielii şi echilibrează nivelul hormonal.

La 30 de ani, superalimentele sunt esenţiale

De asemenea, la 30 de ani, atunci când trebuie să găseşti un echilibru între carieră şi familie, iar stresul se poate instala, superalimentele te pot ajuta. Uleiul de măsline, uleiul de cocos, somonul sălbatic, afinele, turmericul, ouăle, verdeaţa şi nucile protejează creierul, ajută la îmbunătăţirea memoriei şi contribuie la combaterea stresului.

Totodată, la această vârstă, încep să apară semne subtile de îmbătrânire, ca liniile fine şi firele de păr albe. Pentru a menţine acest proces de îmbătrânire, cât mai lent posibil, consumă antioxidanţi. Fructele de pădure, fructele tropicale, legumele colorate şi salatele fac parte din categoria alimentelor cu cei mai mulţi antioxidanţi.

Specialişti susţin că odată ce un băbat ajunge la 30 de ani, testosteronul începe să scadă. În acest caz, peştele gras şi ouăle stimulează acest hormon.

La 40 de ani, mai multe legume şi fructe colorate

La 40 de ani încep să apară frecvent probleme digestive, mai ales dacă în dietă ai inclus, de-a lungul anilor, alimente procesate. În această situaţie, alimentele fermentate, care conţin bacterii bune, pot fi benefice dietei tale. Precum: varza murată, chefirul, murături acre sau iaurtul.

Totodată, soia şi cruciferele ajută la menţinerea nivelului de estrogen, iar fructele şi legumele colorate (precum: căpşunile, portocalele, sfecla sau ardeii), dar şi acizii graşi omega 3 (din somon, hering, sardine sau macrou) te ajută să ai o piele strălucitoare.

Însă, pe măsură ce anii trec, metabolismul încetineşte, iar pe lângă rutina zilnică de sport, adaugă pentru accelerarea metabolismului şi cereale integrale, precum: orezul brun, grâul integral sau ovăzul.

La 50 de ani, alimente care echilibrează nivelul hormonal

Mai mult decât atât, între vârsta de 40 şi 50 de ani, organismul începe să se pregătească de menopauză, iar în acest caz, femeile trebuie să adauge în alimentaţia lor mai multe alimente care echilibrează nivelul hormonal. Varza, broccoli, varza de Bruxelles, turmericul, bananele sau nucile caju ajută în acest sens, iar proteinele vegetale, ca: cerealele integrale, lintea sau fasolea, sunt minunate pentru longevitate şi ajută la menţinerea oaselor puternice. Mai mult ouăle, peştele şi puiul sunt bogate în Vitamina B12, care susţine sănătatea sistemului nervos.

Citeste si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *