Cum scapi de kilogramele în plus care aduc complicaţii, mai ales în vremuri de pandemie

Obezitatea este o problemă foarte gravă de sănătate, care este responsabilă de scăderea calităţii şi speranţei de viaţă. Deoarece, în zilele noastre, slăbitul nu mai reprezintă doar o dorinţă de ordin estetic, ci o condiţie de a fi sănătoşi, specialiştii recomandă diferite metode de slăbit, printre care: Psiho-Dieta.

Ce presupune?

 

Astfel, Anca Alungulesei, terapeut în nutriţie şi creatoarea metodei integrative de slăbit denumite Psiho-Dieta, apasă butonul roşu de „Panică!‟, dar şi butonul verde de „Acţiune!‟ astfel,  în ceea ce priveşte obezitatea, cea mai nominalizată comorbiditate în contextul nenumăratelor cazuri grave de îmbolnăviri cu COVID-19.

În vremurile pe care le trăim, slăbitul şi atingerea greutăţii optime pentru sănătate nu mai reprezintă doar o dorinţă de ordin estetic, ci este o necesitate de sănătate! Obezitatea poate fi învinsă cu un program nutriţional ghidat psihologic şi emoţional de către un terapeut şi trebuie iniţiat acest proces cât mai curând posibil atât pentru a rezolva parte din problemele de sănătate care vin odată cu ea, dar mai ales în contextul gestionării unei eventuale infecţii cu COVID-19‟, atenţionează Anca Alungulesei.

De asemenea, pentru a avea rezultatele dorite şi a le putea menţine, greutatea mare are nevoie, în primul rând, de o schimbare profundă de perspectivă, schimbare care se face la nivel mental şi emoţional şi abia apoi la nivelul farfuriei cu mâncare, crede terapeutul în nutriţie Anca Alungulesei:
„Este nevoie să schimbăm comportamentul de gîndire, adică tiparul care rulează la nivel de subconştient şi care ne conduce într-o proporţie covârşitoare de 95% din timp către comportamentul alimentar. Diferenţa între o dietă şi Psiho-Dieta pe care eu am creat-o şi care dă rezultate foarte bune în cazurile de obezitate, este că dieta este doar un plan alimentar argumentat, dar atât, iar rata de succes pe termen mediu şi lung este extrem de mică, pe când, în Psiho-Dietă succesul vine din schimbarea percepţiei personale asupra aspectelor implicate în comportamentul alimentar: Gânduri + Emoţii‟.

 

Citeste si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *