Cele mai inspirate cadouri de la Moş Nicolae pentru copii.

În aşteptarea sosiri lui Moş Nicolae cu daruri, copiii sunt cât mai cuminţi posibil, pentru a nu primi în schimb vreo nuieluşă. Indiferent pentru ce optezi, păstrează în minte ideea că orice jucărie trebuie să fie sigură pentru copil şi educativă.

Mare atenţie, dacă te atrag preţurile mici ale unor jucării, înainte de a le cumpăra, aminteşte-ţi că pot conţine substanţe periculoase. În plus, mirosul chimic sau parfumul lor sunt cele mai sigure semne. De vină sunt adezivii ieftini şi dăunători cu care sunt lipite, cum ar fi formaldehida.  De asemenea, aceasta are risc cancerigen. Încearcă să eviţi jucăriile din plastic şi verifică să nu conţină ftalaţi. Cele mici sau cele făcute din părţi minuscule trebuie puse deoparte până când copilul va împlini 5 ani. Până atunci, e posibil să le înghită sau să se sufoce cu ele. Şi cele casante sau care se rup uşor pot fi periculoase, aşa că ai mare grijă ce alegi pentru a le face o bucurie celor mici în dimineaţa de Moş Nicolae!

Cărţile sunt întotdeauna o alegere bună

De asemenea, cititul îi ajută pe copii să înţeleagă mai multe despre ei înşişi şi să capete empatie pentru ceilalţi. Totodată, lectura îi relaxează şi-i distrează deopotrivă, le îmbunătăţeşte concentrarea şi ajută la dezvoltarea creierului. Când citesc, cei mici îşi măresc vocabularul şi-şi lărgesc cunoştinţele despre lumea din jurul lor. Fără să părăsească locuinţa, copiii pot traversa mări şi oceane pe o navă de piraţi, explorează diferite locuri din lume pe care cu greu le-ar putea vizita în realitate sau călăresc un dragon imaginar care aruncă flăcări pe nări.

Cu jocurile de puzzle îşi sporesc atenţia, concentrarea

Şi puzzle-urile obişnuite, cubul Rubik sau alte puzzle-uri 3D sunt perfecte pentru a le pune mintea şi degetele în acţiune. Aţi putea să faceţi propriile jocuri de tip puzzle din fotografii sau imagini decupate. Pentru copiii mici, sunt ideale cele din lemn, cu piese de mari dimensiuni uşor de potrivit.

Jocurile educative vor fi foarte apreciate

Cu toate că pentru adulţi jocul celor mici pare ceva simplu şi lipsit de importanţă, joaca este foarte importantă şi modalitatea cea mai frumoasă de a deprinde o mulţime de noţiuni greu de explicat în alt fel. Jocurile educative îi pot învăţa pe cei mici despre vreme, despre anotimpuri şi corpul uman sau să socotească şi să deseneze.

Citeste si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *