Cinci lucruri care se modifică în corpul tău atunci când nu faci sex

Sexul nu este doar un mod extrem de plăcut de a petrece timpul cu partenerul de viaţă, acesta are şi numeroase beneficii asupra sănătăţii, după cum o spun de ceva timp mai mulţi medici şi cercetători.

Astfel, de multe ori, stresul, oboseala sau alte probleme diminuează cheful pentru amor, lucru resimţit şi de organismul nostru. În plus, lipsa dorinţei de sex este pusă, de multe ori, pe seama problemelor de zi cu zi, dar această stare poate fi de fapt un simptom al unei boli.

Mai mult decât atât, în momentul în care  renunţi la relaţiile inime, apar câteva modificări în corp.

Iată care sunt acestea:

1. Nu trebuie să te temi că vei deveni „mai strâmtă”. Muşchii nu mai sunt obişnuiţi să se relaxeze aşa cum o făceau în cazul unui orgasm, dar îşi vor recăpăta tonusul imediat ce îşi vei relua programul normal.

2. Sistemul tău imunitar devine mai sensibil – se cunosc deja beneficiile activităţilor sexuale regulate în ceea ce priveşte sănătatea fizică, aşa că în perioada de pauză vei fi expusă infecţiilor.

3. Nivelul libidoului scade – aici părerile sunt împărţite. Unii specialişti consideră că din contră, lipsa unei activităţi sexuale poate duce la o mai mare tentaţie şi nicidecum la o scădere a „poftei”.

4. Vei deveni mai stresată – se pare că lipsa acestei detensionări ne determină să facem faţă mai greu momentelor dificile de zi cu zi. 

5. Sănătatea cardio-vasculară are şi ea de suferit – nu trebuie însă să disperaţi. Puteţi combate efectele lipsei de intimitate cu sport.

Citeste si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *