joi, 21 ianuarie , 2021

De ce este periculos să stăm la plajă când este înnorat

Din momentul în care auzi cuvântul vară, gândul tău parcă se află deja pe o plajă superbă, la soare și la un bronz perfect. Iubim să ne punem în evidență pielea după o zi de plajă. Dar cunoaștem pericolele la care ne expunem atunci stăm la soare?

Ai părerea că, dacă folosești cremă cu protecție solară și nu te duci la plajă în mijlocul zilei, ești protejată. Dar ce facem cu copiii cărora trebuie să le oferim o îngrijire specială?

”O expunere matinală nu poate face decât bine. Ne luăm doza de vitamina D şi profităm şi de aerosolii atât de sănătoşi”, a afirmat Mihaela Niţă, medic specialist pediatru, care este de părere că cel mai bun moment pentru o plimbare pe malul mării este dimineaţa, până la 9.30 – 10.00.

De asemenea, fiți foarte atenți la zilele noroase. Chiar dacă soarele nu este vizibil pe cer, acest lucru nu înseamnă că veți fi protejați de razele UV. Și chiar din acest motiv, uităm să aplicăm crema cu protecție solară.

Citeste si:

„Umbrela de soare şi cerul înnorat nu oferă protecţie UV. Norul nu are filtru UV, de aceea, o zi cu un confort termic bun şi un cer înnorat poate fi la fel de periculoasă ca una însorită. Plajă se poate face şi seara, după ora 18.00, când razele sunt din ce în ce mai slabe şi pericolul este mai mic.”, a spus specialistul.

Înafară de crema cu protecție solară, nu vă uitați acasă nici ochelarii de soare dvs sau ai copiilor.

Doctorul Laurențiu Vlădău, specialist dermatolog, ne avertizează că pericolele arsurilor solare sunt mai mult decât un simplu aspect inestetic. Dacă avem grijă să le prevenim, ne vor ajuta să înlăturăm anumite probleme de sănătate sau îmbătrânirea prematură a pielii.

Primele simptome sunt: pielea înroşită, senzaţia de usturime şi de piele care strânge. Arsurile arată clar că ADN-ul din celule s-a deteriorat din cauza soarelui. În acest fel, pielea îmbătrânește mult mai repede și poate apărea cancerul de piele.

“Când îşi face apariţia arsura solară, pielea devine roşie şi este însoţită de senzaţia de durere. Dacă arsura este severă, se pot dezvolta vezicule cu lichid, iar uneori pot apărea chiar şi frisoane, greaţă, dureri de cap şi slăbiciune. Câteva zile mai târziu, pielea va începe să se cojească, deoarece organismul încearcă să elimine celulele afectate de soare”, detaliază specialistul dermatolog.

Related Posts

Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Latest