marți, 2 martie , 2021

Vitamina C, esențială în lupta împotriva virusului Covid-19

De când coronavirus a ajuns în România, cazurile se înmulțesc alarmant de mult de la o zi la alta, iar specialiștii din China, țara în care a apărut focarul de infecție, susțin că acest virus poate fi vindecat cu ajutorul vitaminei C, însă nu administrată pe cale orală, ci injectată.

Oamenii de știință din China încearcă să ne avertizeze că acest nou tip de coronavirus care a luat mii de suflete dintre noi ar putea fi vindecat cu ajutorul vitaminei C, însă administrată doar intravenos, deoarece este cea mai sigură, eficientă și rapidă metodă.

„Pe data de 20 februarie 2020, alţi patru pacienţi cu pneumonie coronavirală severă şi-au revenit la spitalul din Tongji. Dozele crescute de vitamina C care au fost administrate au venit cu rezultate bune.

Credem că pentru pacienţii în stare critică, cu pneumonie severă, tratamentul cu vitamina C trebuie iniţiat cât mai repede. În urma administrării s-au putut observa efecte antioxidante, reducerea răspunsului inflamatoriu şi îmbunătăţirea funcţiei endoteliale.

Numeroase studii au arătat că dozele de vitamina C au legătură cu efectul tratamentului. Dozele crescute de vitamina C nu îmbunătăţesc doar nivelul antiviral, ci previn şi tratează afecţiunile acute ale plămânilor şi bolile respiratorii acute”, se regăsește într-un comunicat oficial emis de Spitalul Universităţii Xi’an Jiaotong, conform Viva.ro.

Citeste si:

Doza indicată de vitamina C variază în funcție de gradul de severitate și de complicații a bolii, începând cu 50 și până la 200 de miligrame per greutatea corporală, pe zi. Aceste doze sunt cuprinse în valori de circa 4,000 și până la 16,000 mg pentru un adult, administrate intravenos.

Separat, bolnavii dar și persoanele sănătoase care vor să se protejeze atât de coronavirus cât și de oricare altă infecție virală, pot apela cu încredere la vitamina C din surse naturale, precum fructe sau legume (portocale, lămâi, grepfruit, ardei roșu).

Sursa: clickpentrufemei.ro

Sursa foto: pixabay.com

Related Posts

Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Latest