Unii oameni folosesc oţetul de mere în dietele de slăbit.

Când kilogramele în plus se adună, oamenii încearcă prin diferite metode să scape de ele. Unul dintre trucurile folosite este şi consumul de oţet de mere.

Astfel, oţetul de mere este făcut din merele procesate, distilate şi fermentate. Acidul acetic este ingredientul activ din oţetul de mere (la fel ca şi în alte oţeturi) şi poate fi motorul beneficiilor pentru sănătate.De asemenea, cercetările arată că oţetul aduce avantaje, cum ar fi scăderea nivelului de zahăr din sânge şi al colesterolului „rău”. Însă adăugarea oţetului de mere în dietă, te poate ajuta şi să slăbeşti?

Totodată, în cadrul unui studiu mic, 39 de participanţi care au luat 2 linguri de oţet zilnic, au pierdut 3-4 kilograme, la sfârşitul a 12 luni. Într-un studiu mai amplu, pe 175 de participanţi supraponderali cărora li s-au administrat 2 linguri de oţet zilnic, cercetătorii au observat o pierdere în greutate de 2-4 kilograme. Cu toate că este o evoluţie, rezultatele sunt slabe, în comparaţie cu alte diete, exerciţii fizice şi cu alte programe de slăbit.

Dar, studiile arată că oţetul de mere poate suprima pofta de mâncare şi pofta de zahăr. Conform healthline, acidul acetic poate suprima centrii din creier care controlează apetitul, ceea ce poate reduce aportul de alimente în dietă şi poate scădea glicemia. mai mult decât atât, recomandat este ca oţetul să fie consumat diluat în apă, ulei şi consumat în salate sau în diverse mâncăruri. Totodată, oţetul trebuie să fie consumat cu grijă de către cei cu stomacul sensibil, pentru că poate provoca arsuri, din cauza acidităţii.

Citeste si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *