Diabetul- boala care vizează 1 din 10 români

 Președintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice anunță că un român din 10 suferă de diabet zaharat. Asociaţia Europeană pentru Studiul Diabetului evaluează că la nivelul Europei, există circa 22 de milioane de persoane care nu au fost încă diagnosticate, iar la fiecare 6 secunde o persoană moare din cauza complicațiilor provocate de diabet.

Specialiștii au prevăzut că numărul cazurilor de diabet ar putea crește până la 81 de milioane de bolnavi, până în anul 2045.

Nici România nu se află mai prejos în ceea ce privește cazurile de diabet. Unul din 10 români este diagnosticat cu această boală cumplită.

 „90% dintre persoanele cu diabet zaharat de tip II sunt supraponderale sau obeze. Dacă ne referim la România, datele făcute (…) prin studiul Predatorr arată o prevalenţă a diabetului de 11%, ceea ce înseamnă că la aproximativ zece persoane adulte una are diabet zaharat. Foarte important este faptul că la fiecare pacient cunoscut cu diabet zaharat mai există o persoană care are diabet zaharat, dar nu ştie că îl are sau nu îl tratează în mod corect”, a declarat Romulus Timar, președintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a afirmat faptul că este posibil ca în decursul acestui an să fie introduse noi molecule în tratarea pacienților cu diabet.

„Pentru toate patologiile, anul trecut, au fost introduse 37 de molecule noi. Anul acesta, deja avem pregătită…

Continuarea Aici

Citeste si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.