luni, 1 martie , 2021

Gătitul acasă, un obicei sănătos ce revine la modă

Citeste si:

Gătitul acasă începe să revină în trend. Un studiu nou realizat arată că șase din zece familii își gătesc cina de unii singuri. Nutriționiștii spun că este cel mai sănătos obicei. Astfel, ne putem controla greutatea. În plus, este foarte ușor să găsim rețete pe placul nostru, prin intermediul internetului. Unul dintre cei mai renumiți și apreciați vloggeri culinari ne arată cum putem corecta greșelile în bucătărie.

„Voi găti acasă cina”! Este o afirmație care vine din partea foarte multor români care până acum erau obișnuiți să ia masa la restaurant. În special vineri seara.

Medicii spun că acest obicei este cel mai înțelept, dacă ne gândim la sănătatea noastră.

Ultimul studiu efectuat ne arată că oamenii care gătesc mai mult, au de asemenea și obiceiuri mai sănătoase. Cheltuie mult mai puțini bani pe mâncare, au o sănătate mai puternică și sunt și mai pozitivi față de cei care iau adesea masa în oraș.

Conform statisticilor, șase din zece familii din România gătesc acasă zilnic, iar 33% dintre acestea gătesc de câteva ori pe săptămână.

„De ce este bine să gătim acasă? Pentru că avem acolo în control combinaţiile nutrienţilor şi modul de preparare. Persoanele care au consumat o mâncare gătită acasă au scăzut în greutate. Ba chiar au avut valori mai bune a parametrilor biologici. Şi vorbim chiar de carne cu cartofi, de paste, orice fel de mâncare”, a afirmat Doctor Florin Bălănică, nutriţionist.

Mâncarea trebuie gătită înțelept, adică ori pe grătar, ori la abur sau în cuptor.

Dacă cumva aveți zile în care nu știți ce să gătiți, puteți găsi o mulțime de soluții pe internet.

Jamila a publicat în mediul online peste 600 de rețete, în mai mult de 7 ani.

„Eu gătesc la nivel de amator, nu sunt bucătar, nu sunt chef. N-am lucrat niciodată într-o bucătărie profesională. Eu gătesc pentru oricine şi pentru un copil de 12 ani şi pentru o mămică şi pentru o bunică şi pentru oricine”, a explicat Jamila, vlogger culinar.

Jamila are 31 de ani și a ajuns să fie cel mai cunoscut vlogger culinar din România.

„Sunt o persoană timidă şi nu am vrut să mă arăt pe mine la început. Îmi arătam numai mâinile şi toată lumea credea că sunt o doamnă de 45-50 de ani care găteşte pentru familia ei. Mi-am făcut curaj pentru că oamenii erau foarte curioşi să mă vadă şi mă tot întrebau şi voiau poze”, a declarat Jamila, vlogger culinar.

Chiar dacă este vorba despre torturi cu ciocolată, supe creme sau rețete de pește sau pui, toate sunt testate înainte de a fi arătate publicului.

Și pentru că își dorește ca totul să iasă perfect, Jamila petrece în timpul filmărilor și câte 12 ore. La final, toate delicatesele sunt împărțite ori cu familia, prietenii sau vecinii.

Sursa: observator.tv

Related Posts

Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Latest